Paris Londres - Since 1905

Als fashion advisor is Paris Londres sinds 1905 elk seizoen opnieuw met haar uitgebreid assortiment schoenen, handtassen en bijpassende accessoires de unieke partner van iedere modebewuste vrouw en man.

Het verhaal begint in 1905 toen Florimond Denys, overgrootvader van de huidige zaakvoerder, in dit jaar een eerste winkel oprichtte in zijn geboorteplaats Blankenberge, op dat ogenblik niet meer dan een vissersdorp, gewaardeerd als kustplaats door rijke vakantiegangers uit België en Noord-Frankrijk.

Aan het einde van Wereldoorlog I verhuist Florimond naar Brugge, en begint er een eerste zaak, genaamd “La bottine élégante”. De zaak blijkt al snel een succes en in 1929 wordt het eerste pand in de Zuidzandstraat aangekocht waar de Paris Londres haar vaste stek vindt. De ligging was en is nog steeds een bevoorrechte ligging, op een steenworp van het toenmalige station en op wandelafstand van zowel het huidige station als de grote markt in hartje Brugge.

De zaak overleeft moeiteloos Wereldoorlog II en in 1947 neemt Roger Denys, zoon van de oprichter, het roer over. Paris Londres kent een belangrijke groei met de uitbreiding van de winkel in de Zuidzandstraat tot een oppervlakte van 420m² en 8 uitstalramen, waarmee Paris Londres de grootste en meest toonaangevende schoenenzaak wordt van Brugge.

En de groei is niet meer te stoppen. In 1969 opent Roger een eerste filiaal, op de Lippenslaan, in het mondaine Knokke, en door het ongekende succes volgt weldra een tweede winkel. In 1973 leert Roger Blankenberge opnieuw kwaliteitsschoenen ontdekken in een nieuwe winkel te Blankenberge.

Vanaf 1973 komt alles in een stroomversnelling met opening van twee nieuwe zaken in de Steenstraat, Maxim en Marc Antonio, te Brugge. Ook het oorspronkelijke pand in de Zuidzandstraat kent een nieuwe vergroting tot een oppervlakte van 700m².

In 1992 geeft Roger de fakkel door aan zijn dochter Francine, maar verdwijnt daarmee geenszins van het toneel. Francine zet de traditie verder in Brugge, waarbij Roger Denys, nog lang betrokken bleef bij het welzijn van zijn geesteskind. Onder impuls van Francine wordt in 1996 het aantal winkels uitgebreid met aanwinsten te Maldegem en Oostende. Niet lang daarna worden nieuwe winkels in Oostende en Koksijde geopend.

In 2000 gaat Paris Londres het nieuwe millennium in met hernieuwde krachten, en waait er met de toetreding van COO Xavier De Vos, kleinzoon van Roger, opnieuw een frisse wind door het bedrijf. Paris Londres neemt in 2001 de speciaalzaak Kriss in Oostkamp over en in 2002 ziet een nieuw pand in Koksijde het licht.

In 2006 volgt een filiaal in de sterk opkomende badplaats Nieuwpoort. Vanaf 2008 worden de pijlen op de andere kant van het land gericht en wordt er een winkel in Herentals geopend. In 2011 volgt de studentenstad Leuven. Het succesverhaal van Paris Londres blijft duren want in 2013 worden er winkels geopend in Hasselt en in Mechelen. In 2016 wordt Paris Londres Hasselt dubbel zo groot en werd er een winkel te Turnhout en Gent geopend.

Paris Londres timmert dagelijks verder aan het succesverhaal en probeert u elk seizoen opnieuw een uitgebreid assortiment schoenen, handtassen en bijpassende accessoires van de beste kwaliteit aan te bieden. Zeker een bezoekje waard!